Ontdek ’t Suyt 2

Impressie afbeelding van de toekomstige wijk van 't Suyt 2 met woningen en buren die elkaar groeten.

Wonen

’t Suyt 2 ligt aan de rand van Waddinxveen. Toch is de oude Dorpsstraat, maar ook het nieuwe Centrum aan het Gouweplein vlakbij. Je woont straks aan de bomenlaan of juist in het midden van het gebied, daar waar het landschap tot aan de voordeur komt.

Afbeelding van de plek waar 't Suyt twee gebouwd gaat worden. Dit is nu nog een grasvlakte.

Groen

’t Suyt 2 wordt een woonwijk met een groen hart: omringd door water en natuur en er komen verschillende soorten planten en bomen. Die passen bij de verschillende wijkjes, die ieder hun eigen uitstraling krijgen. De bomen en planten zijn zó gekozen dat er het hele jaar wel iets in bloei staat.

Plukbos

Naast al het groen in de wijk, ligt aan de oostkant van ’t Suyt 2 een plukbos. Dit wordt een leuke plek vol fruit- en notenbomen, waar iedereen straks gewoon wat lekkers kan plukken of doorheen kan wandelen. Zo vind je hier bijvoorbeeld appel-, kersen- en perenbomen.

Spelen

Voor kinderen is er genoeg leuks te beleven in ’t Suyt 2. Er komen meerdere speelplekken en ook één in het plukbos. Er is dus ruimte om lekker buiten te spelen. En in een wijk met een groen hart, mogen grasveldjes waar je lekker op kunt ravotten, natuurlijk niet ontbreken.

Duurzaam

’t Suyt 2 is niet alleen ruim en groen, er is ook veel aandacht voor energie, duurzaam bouwen en biodiversiteit. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de materialen die gebruikt worden voor de woningen.

Planning

Nu de bestemmingsplanprocedure is doorlopen, kunnen we als gemeente door met vervolgstappen. We zijn inmiddels begonnen met het bouwrijp maken. Dit betekent dat de locatie klaar gemaakt wordt voor de bouw.