Actueel

Hieronder vind je belangrijke nieuwsberichten over ’t Suyt 2. Wil je het nieuws ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

De eerste bomen voor het Plukbos

Een mooie start van ’t Suyt 2: waar je normaal een eerste paal slaat, was afgelopen donderdag een ‘eerste boom’ aan de beurt. Die werd geplant door wethouder Albert Kerssies, samen met omwonenden van de wijk en een aantal geïnteresseerden. Dat het wat koud was maakte niemand iets uit! Het werd vooral een gezellige middag waarbij iedereen enthousiast meehielp.

Een woonwijk met een groen hart

Dit zegt precies waar ’t Suyt 2 voor staat: een duurzame woonwijk met veel groene elementen. Want wist u dat naast het plukbos en de schapenweide er straks in dit gebied meer dan 30 verschillende soorten bomen staan! Denk bijvoorbeeld aan Beuken, Lijsterbessen, de Gele Kornoelje, Zwarte Es en Knotwilgen. De keuze waar welke boomsoort komt, is zorgvuldig gemaakt. We hebben gekeken naar groeiomstandigheden en bodemtypes. En hoe de bomen reageren op het snel veranderende klimaat; steeds droger en warmer, tegelijk met heftige regenval of droogte. Ook de eigenschappen en sfeer die groen met zich meebrengt speelt een rol.

Aanleg plukbos: helpt je ook mee?

Vindt u het leuk om bij te dragen aan het vergroenen van ’t Suyt 2? Met als extraatje lekker buiten bezig zijn? Dan nodigen we u graag uit om te helpen bij de aanleg van het toekomstige plukbos! We planten de bomen op 17 januari om 15.00 uur, samen met o.a. wethouder Albert Kerssies. Zowel volwassenen als kinderen zijn van harte welkom. Graag horen we vooraf of u erbij wil zijn. Aanmelden kan via info@tsuyt.nl. In januari ontvangt u nog een uitnodiging. Zet u de datum alvast in uw agenda?

Voorbereidingen voor de bouw…

’t Suyt 2 zet mooie stappen. Zoals u wellicht gezien heeft ligt de voorbelasting van de grond er al. Het zand dat daarvoor nu gestort is, zorgt dat de grond straks klaar is om bebouwd te worden. Om de grond verder bouwrijp te maken, moeten er nog andere voorbereidingen getroffen worden. Zoals het leggen van kabels en leidingen. Het eerste voorbereidende werk start begin 2024.

Nieuws uit de buurt: Tiny houses

Vlak naast ’t Suyt 2, aan de Florijnlaan, zijn er plannen voor zes tiny houses. Dit zijn kleine koopwoningen in een hofje. Deze woningen zijn bedoeld voor starters, worden gasloos en krijgen een dak met ingebouwde zonnepanelen. Het college van burgemeester en wethouders ondersteunt het plan voor de tiny houses en heeft een omgevingsvergunning verleend.

Een trotse wethouder

Wethouder Kerssies vertelt in een video waarom de nieuwbouw in ’t Suyt fase II zo belangrijk is voor Waddinxveen. Veel kijkplezier!

Wonen in de groenste wijk van Waddinxveen

Vroeger stond Waddinxveen bekend om haar meubel- en papierindustrie. Tegenwoordig staat Waddinxveen te boek ais grootste groeigemeente van Nederland. In vijf jaar tijd is het aantal inwoners flink toegenomen. De gemeente telt ruim 32.000 inwoners. Vanuit verschillende plekken in Nederland weten mensen onze gemeente te vinden. Een prachtige ontwikkeling!