Wonen

’t Suyt 2 ligt aan de rand van Waddinxveen. Toch is de oude Dorpstraat, maar ook het nieuwe Centrum aan het Gouweplein vlakbij. Je woont straks aan de bomenlaan of juist in het midden van het gebied, daar waar het landschap tot aan de voordeur komt. Vanuit je toekomstige huis loop je hier over de wandelpaden naar het water en het plukbos.

Woningmix met 160 woningen

In ’t Suyt 2 komen in totaal 160 woningen. Woonpartners Midden-Holland bouwt 57 sociale en middenhuur woningen. Zij starten als eerste met bouwen en doen dat naar verwachting vanaf eind 2024. In het gebied zijn 39 zelfbouwkavels. Hier kunnen vrijstaande woningen of 2-onder-1-kapwoningen worden gebouwd. De kavels zijn vanaf 1 juni 2024 in de verkoop gegaan. Kijk op www.tsuytkavels.nl voor meer informatie en inschrijven voor een van de kavels.

Voor wie niet zelf wil bouwen, worden er in totaal 56 woningen gebouwd. Dit gaat om eengezinswoningen (zowel huur als koop en in verschillende prijsklassen). Naar verwachting zullen de eerste woningen eind 2025 worden opgeleverd. Tot slot zijn er plannen voor een woonhof met 8 levensloopbestendige woningen.

Plattegrond van kavels en woningen in 't Suyt 2

Op de afbeelding is een plattegrond voor de nieuwe wijk ’t Suyt 2 te zien. De nieuwe wijk ligt tussen de Onderweg, de Florijnlaan en het terrein van voetbalvereniging CVV Be Fair. Op de kaart staan alle 160 woningen die er gaan komen. Door de wijk zijn ook de straten aangegeven (in de kleur bruin) en de beplanting (in de kleur groen en met ronde vormen). Door het midden van de wijk loopt water (in de kleur blauw). Aan de rand van de wijk komt aan de kant van de polder een brede sloot. Naast het hospice dat aan de Florijnlaan ligt, liggen ook het plukbos en de schapenweide. De nieuwe wijk is bereikbaar via de Florijnlaan, en in de toekomst ook via de Onderweg.