Pluk je eigen fruit of noten in het plukbos

Naast al het groen in de wijk, ligt aan de oostkant van ’t Suyt 2 een plukbos. Dit wordt een leuke plek vol fruit- en notenbomen, waar iedereen straks gewoon wat lekkers kan plukken of doorheen kan wandelen. Zo vind je hier bijvoorbeeld appel-, kersen- en perenbomen. Er staan al tientallen bomen. De bomen mogen natuurlijk nog meer gaan groeien en bloeien.  

Het plukbos is aangeplant met de buurt

Het Plukbos is straks een gebied waar iedereen van kan genieten. Het is dan ook heel leuk dat de eerste bomen in het plukbos zijn geplant door mensen die in de buurt van ’t Suyt 2 wonen of hier misschien straks willen gaan wonen. Dit deden ze onder begeleiding van wethouder Albert Kerssies die in plaats van het leggen van een eerste steen, een eerste boom plantte.

In en om het plukbos: spelen en schapenweide

In het plukbos vind je een speelplek voor kinderen vanaf 5 jaar. Het ontwerp is gemaakt met dank aan ideeën van het kindercomité van Waddinxveen en kinderen die in de buurt wonen. De toestellen bestaan uit natuurlijke materialen. In de zomer van 2024 kunnen de eerste kinderen hier spelen! Vlakbij het plukbos is een schapenweide. Leuk om een kijkje te nemen bij de grazende schapen.

Plattegrond van het Plukbos in 't Suyt 2.

Op de afbeelding is een plattegrond van het plukbos in ’t Suyt 2 te zien. De nieuwe wijk ’t Suyt 2 ligt tussen de Onderweg, de Florijnlaan en het terrein van voetbalvereniging CVV Be Fair. Aan het begin van de Florijnlaan ligt naast de schapenweide het plukbos. Om het plukbos heen ligt water. In het midden van het plukbos is een speelplek getekend. In en rondom het plukbos staan verschillende soorten (fruit)bomen en struiken.